Kosten

Mediation is uiteindelijk vaak een snellere en minder kostbare manier om tot afwikkeling van de scheiding of het familiegeschil te komen. Een duurzame oplossing. Verbetering van de communicatie staat voorop en komt de onderlinge verstandhouding vaak ten goede.

Nassette Mediation Services is een High Trust kantoor van de Raad voor Rechtsbijstand. Dat betekent dat er altijd wordt bekeken of je voor een vergoeding van de mediation kosten in aanmerking komt op basis van jouw inkomen en vermogen. Als de Raad de kosten vergoedt dan betaal je alleen een eigen bijdrage (vanaf € 58,00 incl. btw) voor het hele mediation traject.

Mediation is maatwerk

Kom je niet in aanmerking voor deze vergoeding? Dan worden de kosten als volgt opgebouwd:

  • Kennismakingsgesprek; vrijblijvend, variërend van een half uur tot een uur. Na het kennismakingsgesprek volgt een helder overzicht van de aanpak en verwachte kosten.
  • De kosten voor het mediation traject bestaan uit twee componenten; gespreksuren en uren besteedt aan het opmaken van de berekeningen en overeenkomsten.
  • Het uurtarief is € 190,00 per uur (inclusief btw).
  • Het mediation traject wordt afgesloten met het tekenen van de documenten.

Heb je vragen over het opstarten van een mediation traject; hoe het werkt, de afspraken en de kosten? Neem contact op met Susan, ze staat je graag te woord.