Wanneer u zelf wilt bepalen hoe uw erfenis na uw overlijden wordt verdeeld, is het belangrijk een testament op te stellen. Zonder testament bepaalt de wet wat met uw erfenis gebeurt. Door het opstellen van een testament neemt u zelf de regie in handen.

Er zijn veel redenen om een testament te maken, zoals:
– fiscale voordelen;
– het vastleggen van uw persoonlijke wensen;
– het verzorgd achterlaten van uw niet geregistreerde partner;
– het benoemen van een executeur testamentair;
– het benoemen van een voogd voor uw eventuele kinderen.

Wanneer u een goed testament heeft kunt u onder andere besparen op erfbelasting en de WLZ-zorgbijdrage. Door het doorrekenen van verschillende mogelijkheden kan inzichtelijk worden gemaakt hoeveel kan worden bespaard. De voordelen van een goed testament zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Uiteindelijk wordt het testament opgesteld door de notaris.

Heeft u al een testament? Het kan verstandig zijn deze na verloop van tijd nog eens te laten controleren. De wetgeving wordt zo nu en dan aangepast. Het is belangrijk om te weten of uw testament ook onder de huidige wet goed uitpakt. Daarnaast kunnen uiteraard ook uw persoonlijke situatie en wensen veranderen.

Benieuwd wat voor u de beste testamentsvorm is of heeft u hulp nodig bij het indienen van een aangifte erfbelasting? Neem vrijblijvend contact met mij op via +31 6 80 10 10 14 of stuur een e-mail naar susan@nassette.nl.