Scheiden is emotioneel een zwaar proces, waarbij veel geregeld dient te worden en de communicatie met de ex-partner niet altijd goed verloopt. Vooral wanneer u veel ruzie heeft met uw ex-partner is het erg lastig om op een goede manier te blijven communiceren. Mediaton biedt u de mogelijkheid om alles rond uw scheiding gezamenlijk goed te regelen.
Tijdens de mediation maakt u, samen met uw voormalige partner, afspraken omtrent de scheiding. Onder mijn begeleiding gaat u op zoek naar een oplossing waar u beide tevreden mee bent. Ik bewaak het proces en geef jullie beide de mogelijkheid om jullie verhaal te doen. Bij mediation heeft u de mogelijkheid om uw belangen, wensen en emoties aan uw ex-partner te vertellen. Op die manier krijgen jullie meer begrip voor elkaars situatie en kunnen duurzame afspraken worden gemaakt.

Het doel is goede afspraken te maken, waar jullie beiden achter staan en de communicatie zoveel mogelijk te herstellen. Op deze manier is het voor beide partijen makkelijker om zich aan de afspraken te houden. Door een regeling te treffen, die voor beide partijen als een win-win-situatie wordt ervaren, gaat u op een veel vriendelijkere manier uit elkaar. Dit zorgt ervoor dat jullie na de scheiding nog zo goed mogelijk met elkaar overweg kunnen. Dat is vooral van belang wanneer jullie bijvoorbeeld samen kinderen of dezelfde vriendengroep hebben.

Waarom Mediation?

Allereerst is mediation veel voordeliger dan scheiden via een rechter. Wilt u de scheiding namelijk via een rechter regelen dan dienen jullie twee advocaten betalen. Bovendien is mediation een sneller proces. De meeste conflicten zijn al binnen 3 tot 5 afspraken opgelost. Via de rechter kan dit vaak maanden duren.
Bij scheiden via de rechtbank heeft u net als bij mediation de mogelijkheid om beide jullie kant van het verhaal te vertellen. De rechter bekijkt dan wat de wet over jullie situatie zegt waardoor de uitkomst vaak niet door beide partijen als wenselijk wordt ervaren. Bij mediation is het de bedoeling dat beide partijen tevreden zijn met de gemaakte afspraken. Dat brengt met zich mee dat het voor partijen makkelijker is om zich aan de afspraken te houden en toekomstige conflicten te voorkomen.

Waarom kiezen voor mij als mediator?

Ik ben een MfN-geregistreerde mediator met als specialisatie familiemediaton. Daarnaast ben ik ook geregistreerd bij het RB als Register Belastingadviseur. Dit brengt met zich mee dat ik niet alleen het scheidingsproces kan begeleiden, maar daarbij ook direct de fiscale begeleiding doe. Ik houd in de gaten of de belastingwetten invloed hebben op de afspraken die jullie maken, zodat jullie bij de belastingaangiften niet voor verrassingen komen te staan. Ook is het mogelijk dat ik de aangiften inkomstenbelasting voor jullie opstel. Daarnaast heb ik door mijn fiscale achtergrond ruime ervaring met o.a. het lezen van huwelijkse voorwaarden en testamenten en het lezen van jaarstukken van bedrijven in het geval één van de partijen een onderneming/bedrijf heeft.